Gündem Haber Girişi : 14 Şubat 2016 16:35

Dağcılar Konaklı'da kamp kurdu...

Dağcılar Konaklı'da kamp kurdu...
Türkiye Dağcılık Federasyonu Kış Gelişim Eğitimi Palandöken Dağı Konaklı bölgesinde başladı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Türkiye'nin değişik illerinden Erzurum'a gelen 22'i kadın toplam 122 dağcı, Konaklı'da kamp kurdu. Kış gelişi eğitimi kapsamında kamp kuran dağcılar soğuk havaya meydan okudu. Federasyon tarafından kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Palandöken Dağı Konaklı Kayak Merkezi'nde düzenlenen kampa, 35 kentten 122 dağcı katıldı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü, kar kalınlığının 120 santimetreye ulaştığı bölgede gecelerini kardan yapılan iglo ve çadırlarda geçiren dağcılar, fırtına ve tipiye rağmen programlarını aksatmamak için yoğun çaba harcadı. Katılımcılara, eğitmenler gözetiminde kış koşullarında iglo yapımı, igloda barınma, beslenme, krampon kullanma, çığ, kar ve buzda emniyet alma teknikleri uygulamalı anlatıldı.
Federasyon Başkanı Alaattin Karaca, bu faaliyete yaz programında başarılı olan ve kış temel eğitimi alan sporcuların katıldıklarını söyledi.
Eğitimlerin bir hafta sürdüğünü ifade eden Karaca, "Dağcılar, burada kış dağcılığının ileri seviye eğitimi alıyor. 70 saatlik bir ders programı işlenecek. Bir hafta süren ders programı sonunda sporcularımız sınava girecek. Bir üst kademeye geçebilmek için her kursiyerin 60'ın üzerinde puan alması lazım. Başarılı olan sporcular bir sonraki ileri seviyedeki kar, buz eğitimine katılma hakkı kazanacak" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.