Gündem Haber Girişi : 24 Mayıs 2016 12:54

Dadaşlar kabinede...

Dadaşlar kabinede...
65. Hükümetin bakanlr kuuluna Erzurum damga vurdu. Prof. Dr. Recep Akdağ, 3 yıl aradan sonra yineden Sağlık bakanlığına getirilirken, Erzurumlu BursaMilletvekili Efkan Ala'da yeni kabine de yeniden İçişleri Bakanı olarak görev aldı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - 65. Hükümetin bakanlar kuruluna Erzurum damga vurdu. Prof. Dr. Recep Akdağ, 3 yıl aradan sonra yeniden Sağlık Bakanlığına getirilirken, Erzurumlu Bursa Milletvekili Efkan Ala'da yeni kabine de yeniden İçişleri Bakanı olarak görev aldı.
Başbakan Binali Yıldırım tarafından 65. hükümette Sağlık Bakanı olarak açıklanan Recep Akdağ, kendisine bakanlık görevi verilmesi haberini AK Parti Grup Toplantısı sırasında aldı.
Yeni Sağlık Bakanı Akdağ, Sağlık Bakanı olduğunu AK Parti Grup Toplantısı'nda öğrenmesinin ardından basın mensuplarının, "Görevi bekliyor muydunuz?" sorusuna, "Ne bekliyordum ne beklemiyordum bize görev verilirse yaparız" cevabını verdi.
SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ KİMDİR?
8 Mayıs 1960'ta Erzurum'da doğdu. Babasının adı Yahya, annesinin adı Zekiye'dir.
Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uzman oldu.
Bir yıl süreyle Londra'da kan hastalıkları üzerine çalıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde Başhekim Yardımcılığı, Satınalma Komisyonu Başkanlığı ve Tıp Dergisi Editör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak ders verdi. 1999'da profesör oldu. 100'ün üzerinde makalesi ve tebliği yayımlandı. 1996'da İstanbul Tabip Odasından "Yılın Makalesi" ödülünü aldı.
22 ve 23. Dönemde Erzurum Milletvekili seçildi. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette yeniden Sağlık Bakanlığı görevine atandı.
İyi düzeyde İngilizce bilen Akdağ, evli ve 6 çocuk babasıdır.

EFKAN ALA YERİNİ KORUDU
AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, 65. Hükümet'te yeniden İçişleri Bakanlığı görevine getirildi.
Erzurum'un Oltu ilçesinde yaşayan 8 çocuklu ailenin en büyük çocuğu olan Efkan Ala, 1965 yılında dünyaya geldi. Çocukluk ve gençlik yıllarında sakin ve ağır başlılığıyla dikkati çeken Ala, annesi tarafından da "büyümüş de küçülmüş" diye tanımlandı.
İlkokulu bitirdikten sonra 1976 yılında İmam Hatip Lisesi'ne kaydolan Ala, yaz aylarını da Zonguldak Ereğlisi'ndeki akrabalarının yanında geçirdi.
İnşaat ustası bir babanın oğlu olan Ala, okuma alışkanlığını babası sayesinde kazandı. Ala, gençlik yıllarında Cemil Meriç, Necip Fazıl Kısakürek, Kemal Tahir, Peyami Safa, Sezai Karakoç, Arif Nihat Asya, İbni Haldun, İbni Rüşd gibi yazarların eserlerini okudu.
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenimine devam eden Ala, fakülteden 1987 yılında mezun oldu.
Mezuniyetten bir yıl sonra kaymakamlık stajına başlayan Ala, iki yıl Sakarya Valiliği maiyet memurluğu, bir yıl İngiltere'de hizmet içi eğitimden sonra, ikişer yıl Dernekpazarı ve Kabataş ilçelerinde kaymakamlık, Tunceli'de ise vali yardımcılığı yaptı.
Efkan Ala, İçişleri Bakanlığı'nda Eğitim Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı, Turizm Bakanlığı'nda Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik görevlerinde de bulundu.
Batman'a Ocak 2003'te vali olarak atanan Ala, kentteki bazı askeri alanları turizme açmasıyla gündeme geldi. Ala, köylere kadar götürdüğü hizmetler ve İnsan Hakları Derneği'nin aylık yayınladığı "hak ihlalleri" raporuna madde madde verdiği yanıtlarla bölge halkı ve sivil toplum kuruluşlarının da sevgi ve saygısını kazandı.
Diyarbakır Valiliği
Efkan Ala, 4 Eylül 2004'te Diyarbakır Valiliği'ne getirildi. Batman'dan Diyarbakır'a 500 araçlık konvoyla giden Ala, Diyarbakır'da DTP'li belediye başkanları tarafından törenle karşılandı.
Diyarbakır Valiliği döneminde sıra dışı bir yönetim anlayışı izleyen Ala, Gaffar Okan suikastının ardından ortaya çıkan boşluğu doldurabilmek amacıyla yaptığı çalışmalarla devlet ile vatandaş arasında yeni köprüler kurdu.
Ala, Diyarbakır'da çocukların İstanbul'daki kapkaç çetelerine yönlendirilmesini önlemeye dönük hayata geçirdiği projeyle Ankara'nın da dikkatini çekti. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilin valisiyle yaptığı bir toplantıda Ala'yı "örnek vali" gösterdi.
10 Eylül 2007 tarihinde Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirilen Ala, 17 Aralık 2013'te gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunda görevinden istifa eden İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yerine Başbakan tarafından 25 Aralık 2013'te İçişleri Bakanı olarak atandı.
Bakanlık görevi süresince Paralel Devlet Yapılanmasıyla etkin şekilde mücadele eden Ala, İç Güvenlik Paketi'nin hazırlanmasına da öncülük etti.
Anayasa'nın 114'üncü maddesi gereği, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi öncesinde bakanlık görevinden çekilen Ala koltuğu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk'e devretti.
1 Kasım Genel Seçiminde Bursa'dan milletvekili seçilen ve 64. Hükümet'te İçişleri Bakanı olan Efkan Ala, 65. Hükümet'te de görevine devam edecek.
Zübeyde Ala ile evli olan Efkan Ala, iki çocuk babası.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.