Gündem Haber Girişi : 24 Temmuz 2014 10:45

CHP, 2011 Kış Oyunları'nı Meclis gündemine taşıdı...

CHP, 2011 Kış Oyunları'nı Meclis gündemine taşıdı...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Erzurum Kış Olimpiyatları için yapılan ihaleleri Meclis gündemine taşıdı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Erzurum Kış Olimpiyatları için yapılan ihaleleri Meclis gündemine taşıdı.
Tanrıkulu, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:
"Erzurum Konaklı'da bulunan pistte, antrenman yaparken elim bir kaza neticesinde vefat eden, milli kayakçımız Aslı Nemutlu'nun vefatı sonrası, pistin çok kısa süre içerisinde uluslararası normlara uygun hale getirilmesi, pist kenarlarına ağ çektirilmesi, kayak pistlerinin yapımı ihalelerinde şaibe olabileceği iddialarını doğrular nitelikte değil midir?
Pistlerin uluslararası normlara sonradan uygun hale getirilmiş olması Erzurum Kış Olimpiyatları için yapılan ihalelerde şaibe olduğu iddiasını doğrulamakta mıdır?
Milli kayakçımız Aslı Nemutlu'nun antrenman sırasında geçirdiği kaza sonucu vefat etmesinin sorumluları ile ilgili yasal inceleme yapılmış mıdır? Yapıldı ise sonuçları nedir?
Pistleri ve tesisleri uluslararası normlara uygun olarak yaptırması gereken ama bu konuda kuşku uyandıran kurumlar ile ilgili yasal inceleme yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuçları nelerdir?
10 Milyon lira harcanan ve suni kar üretmek için yaptırılan göletin ihalesini veren kurumun başındaki sorumlu kimdir?
Bu gölet yıllardır su tutmadığı için atıl durumda mıdır?
Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık hakkında, 2012 yılında hazırlanan 62 sayfa, 207 maddelik Müfettiş Tenkit Raporu Spor Genel Müdürlüğünde aylarca bekletilmiş midir? Bekletilmiş ise bu durumun gerekçesi nedir? Bu Müfettiş Tenkit Raporu işleme alınacak mıdır?
O raporda yer alan 207 maddenin içeriği nedir? Usulsüz harcama kalemleri ile ilgili olduğu iddiası doğru mudur?
Doğru ise, Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulunun sadece 2 madde üzerinden Türkiye Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık'ı Merkez Ceza Kuruluna sevk etmesinin sebebi nedir?
Türkiye Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık Tahkim Kurulu tarafından 4 ay hak mahrumiyeti almış mıdır?
Türkiye Kayak Federasyonuna, Erzurum Kış Olimpiyatları öncesi 70 Milyon Lira aktarıldığı, 70 Milyon liranın usulsüz olarak kullanıldığı iddiası doğru mudur?
Raporda yer alan ancak yakıt alım belgeleri olmayan, 1 Milyon 800 bin liralık mazot Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı tarafından nereye harcanmıştır?Raporda yer alan usulsüz harcamalar ile ilgili yasal inceleme yapılacak mıdır?"
Kaynak: ANKA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.