Gündem Haber Girişi : 09 Şubat 2016 13:57

Buz sarkıtları tehlike saçıyor...

Buz sarkıtları tehlike saçıyor...
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan Sibirya soğukları ve kar yağışı nedeniyle çatılarda oluşan buz sarkıtları tehlike saçıyor.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde hayat olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Bölgede etkili olan soğuk hava ile birlikte oluşan buz sarkıtları vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Kar yağışı sonrası çatı ve balkonlarda yer yer 2 metreyi bulan dev buz sarkıtları tehlike oluşturuyor. Olası tehlikelere karşı sarkıtları temizlemek için başlatılan ise çalışmalar devam ediyor. 
Zaman zaman ölüm tehlikesi atlattıklarını ifade eden vatandaşlar, "Çatılarda 2 metre buz sarkıtları oluyor. Mecburen kaldırımdan gitmemiz gerekiyor ama çatılardaki buzlardan korkuyoruz. Bazen buz sarkıtları yakınlarımıza düşüyor. Bu şartlarda hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz" dedi.
Öte yandan önceki gün Kars'ın Sarıkamış ilçesinde arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada başına buz sarkıtı düşmesi sonucu hayatını kaybeden 4 yaşındaki Defne Tuanna Kaya, dün toprağa verildi.
Yetkililer ise vatandaşları, çatı altlarından geçerken ve buz tutan kaldırımlarda yürürken dikkat etmeleri konusunda uyardı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.