Gündem Haber Girişi : 30 Kasım 2015 18:14

Bayırbucak Türkmenleri unutulmadı...

Bayırbucak Türkmenleri unutulmadı...
Palandöken Belediyesi ve AK Parti Palandöken İlçe Teşkilatı, Suriye'de Bayırbucak Türklerine ulaştırılmak üzere 26 ton gıda yardımını yola çıkarttı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Ak Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Saniye Tokçe ile ilçe teşkilatının da hazır bulunduğu gıda yardımı organizasyonda Erzurum Sanayi Sitesin de gıda yüklenen TIR bugün yapılan uğurlama töreninde dualar eşliğinde, Esad rejimi ve Rusya tarafından katliamla yüz yüze kalan Türkmendağın'da ki soydaşlarımıza ulaştırmak için Suriye'ye gönderdiler.
TALEPLER DOĞRULTUSUN DA YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK
Yapılan uğurlama törenine çok sayıda Partili ve teşkilat üyesi katılırken bir konuşma yapan Palandöken Ak Parti İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu ; "Bildiğiniz gibi Suriye deki iç savaş 5. yılına girmektedir. Bölgedeki istikrarsızlık zulüm ve vahşet Rusya'nın da desteği ile daha da artmış durumdadır. Yaklaşan kış mevsimi ve yokluk sebebi ile zaten zor olan yaşam şartları daha da zorlaşmaktadır. Bir de bunlara ilaveten iç bölgelerden sınır boyuna gelen göçlerle bölgedeki kamplarda yaşam mücadelesi çok çetin geçmektedir. Şuan için hayatta kalabilmenin en elzem unsurlarından olan gıda maddelerinin başında gelen un, makarna, zeytin, sıvı yağ, su gıda ve temizlik maddelerden oluşan yaklaşık 26 ton gıda yardımını şu anda kardeşlerimize gönderiyoruz. İnşallah bu bir başlangıç olacak. Şatlar oluştukça ve talepler doğrultusun da belediyemiz ve ilçe teşkilatımız ortak harekât ederek yardımlarımız devam edecek" diye konuştu.
PALANDÖKEN DAĞINDAN TÜRKMEN DAĞINA YADIM YOLLA ÇIKTI
Bayırbucak Türklerine gönderilen gıda yardımı öncesi kısa bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Geçtiğimiz günlerde Suriye rejiminin Ruslarla birlikte saldırdıkları Türkmen Dağında çok ciddi sıkıntılar yaşandığı, bu sıkıntılar nedeni ile bölgede kardeşlerimizi mağdur olmaması için Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti elini değil vücudunu taşın altına sokmuştur bizde Belediyemiz ve Ak Parti İlçe Teşkilatımızla birlikte elimizi taşın altına koyalım. Erzurum ensar olma sorumluluğu bilinciyle Palandöken Dağımızdan Türkmen Dağına yardımımız yola çıkıyor. Emeği gecen başta ilçe teşkilatımız olmak üzere tüm esnafımıza teşekkür ediyorum." Dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.