Gündem Haber Girişi : 24 Ekim 2014 12:38

Başbakan canlı yayında açıkladı: AK Parti'de bir ilk...

Başbakan canlı yayında açıkladı: AK Parti'de bir ilk...
Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nı Türkiye'nin farklı bölgelerinde yapacaklarını belirtti.
EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde, AK Parti 98. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor. Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Davutoğlu "Bundan sonra Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nı dönüşümlü olarak Türkiye'nin farklı bölgelerinde yapacağız. Doğusunda, batısında tüm illerde toplanacağız" dedi.
Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;
Eğer bir yetim bize karşı yürürse, bütündünya karşımızda olsa biz o kapıyı kapatmayız. Kılıçdaroğlu bunları bilmez. Kağıthane'ye Kağıttepe diyen Kılıçdaroğlu, Eyüp'ü bilmez.

"BİZ HEP MERHAMETİN DOSTLARIYIZ"

Bazıları neden bunlara 4.5 milyar lira harcadık dedi. Muhacir Medine'ye yürüdüğünde Medine küçük bir şehirdi. Ama hala milyonlarca insan Medine'nin kokusunu almak için oraya gidiyor. Eğer peygamber kapıları açmasaydı, bu oömazdı. Emin olunuz, Türkiye bölgesel bir güç olmaktan küresel bir güç olmaya yürüyecekse sadece ekonomik güçle değil, bu güçle olacak. Biz hep merhametin dostlarıyız. Hicret nasıl bir ruh hali ve ahlak gerektiriyorsa, ne olursa olsun bu ahlakı ve ruhu koruyacağız. Medine'nin ruhunu edebiyete kadar koruyacağız.

"CHP VE HDP SESSİZ KALDI"

CHP 3.5 yıldır Esad'ın yanında yer alıyor. O Esad ki; aynen Kerbela'da olduğu gibi insanları diri diri, aç ve susuz hapishanede bırakarak ölüme terk ediyor. Ama CHP ve HDP sessiz kaldı. Televizyonlara neredeyse talimat verdiler, bunları göstermeyin diye. 300 bin kişi öldü. Ki o Esad; halkına zulmetmediği dönemde iyi ilişkilerimiz vardı. Halkına zulmetmiyordu, iyi ilişkilerimizin olduğu komşumuzdu. Biz halkına kim zulmederse, en yakın dostumuz da olsa onun karşısında dururuz.

"CAHİLLERLE TARTIŞMAK ZOR ARKADAŞ"

Kılıçdaroğlu, önce kendi tarihini okusun. Tek parti dönemini okusun. 1936'da CHP'nin genel sekreteri, içişleri bakanlığı yapıyordu. Valiler il başkanıydı. Bunları oku önce. Cahillerle tartışmak zor arkadaşlar. Kobani diyorsun, Suriye'de bir kent diyor. Şükür ki; Alaska'da bir kent demedi.

"GANDİ KİMDİR DESEN BİLMEZ"

Gandi, Hüseyni bir anlayışla yaklaştı insanlığa. Mandela yine aynı şekilde. Ama bizim Çakma Gandi, 'Gandi kimdir, nerede yaşamıştır' desen bilmez.

"TOPLANTILAR ARTIK ANKARA'DA DEĞİL..."

Bize dönük yıllarca devam eden saldırıların nedeni bunlar. Kardeşi kardeşe daha rahat kırdırabilsinler diye çözüm süreci dursun istiyorlar. İnadına kardeşlik diyeceğiz. MYK'da konuştuk kara aldık. Bundan sonra Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Ankara'da yapılmayacak. Dönüşümlü olarak Türkiye'nin her yerinde yapılacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.