Spor Haber Girişi : 15 Şubat 2018 02:40

Bakan Bak: Erzurum’un 2026 adaylığı için hazırlanıyoruz…

Bakan Bak: Erzurum’un 2026 adaylığı için hazırlanıyoruz…
2026 Dünya Kış Olimpiyatları için Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan açıklama geldi. Erzurum’un 2026’ya aday olması için çalıştıklarını belirten Bakan Bak, dosyayı Mart ayı sonunda OIC’e teslim edeceklerini söyledi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - 2026 Dünya Kış Olimpiyatları için Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan açıklama geldi. Erzurum’un 2026’ya aday olması için çalıştıklarını belirten Bakan Bak, dosyayı Mart ayı sonunda OIC’e teslim edeceklerini söyledi.

Erzurum’un gerek iklimi, gerek tesisleri, gerek konaklaması, gerekse lokasyonuyla en güçlü aday olacağını düşündüklerini de belirten Bak, “ İsveç ve İsviçre gibi ülkelerin aday olacağını biliyoruz. Kanada, ABD ve Japonya da aday olabilir. Ama fark etmez. Biz adaylığımızın kabul edileceğine inanıyoruz” dedi.

ERZURUM BÜTÜN ORGANİZASYONLARDAN YÜZÜNÜN AKIYLA ÇIKTI

Mart ayından sonra çalışmalara hız vereceklerini de ifade eden Bakan Bak, “Erzurum zaten daha önce Universiad ve EYOF gibi iki adet olimpiyat ölçeğinde büyük organizasyon düzenledi. Bu organizasyonlardan yüzümüzün akıyla çıktık. Erzurum’un gerek iklimi, gerek tesisleri, gerek konaklaması, gerekse lokasyonuyla en güçlü aday olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

2026’YI ALIRSAK SADECE TESİSLERE DEĞİL, İNSANA YAPILAN YATIRIM DA HIZ KAZANACAK

Türkiye’nin kış sporlarında bir çok ülkeden geride olduğunu da hatırlatan Bak, “Gelişmiş ülkelerde kış sporları 80-100 yıl önce başlamış. Bizde ise hep emekleme safhasında kalmış. Son yıllarda tesislerimiz artıyor. Yakın zamanda 10 ilde daha buz pisti salonları açacağız. Buna paralel olarak kış sporları yapan takımlarımız ve sporcularımızda da artış söz konusu. Eksik olan kış sporları kültürümüz de bu gelişmelerle birlikte oluşmaya başlayacaktır. Bir sporcunun yetişmesi için en az 10 yıl gerekiyor. 2026’yı alırsak, sadece tesislere değil, insana yapılan yatırım da hız kazanacaktır” şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.