Gündem Haber Girişi : 25 Ekim 2014 20:02

Bakan Ala övgüler yağdırdı: Erzurum teşkilatı 2015'e hazır...

Bakan Ala övgüler yağdırdı: Erzurum teşkilatı 2015'e hazır...
Memleketi Erzurum'a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, il teşkilatına övgüler yağdırdı...
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Toplantısına katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, teşkilata övgüler yağdırdı. Bakan Ala, "Erzurum Teşkilatı 2015'e hazır, 2023 hedefleri ve 2071 vizyonunun da heyecanını taşıyor"dedi.
AK Parti Erzurum İl Başkanlığınca düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın katılımıyla gerçekleşti. Palandöken ilçesinde bulunan Kültür Merkezinde gerçekleşen İl Danışma Meclisi Toplantısına Bakan Ala'nın yanı sıra AK Parti Erzurum Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve çok sayıda partili katıldı. İl Başkanı Fatih Yeşilyurt'un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yapılan hizmetlere değindi.
Bakan Ala konuşma yaparak katılımcılara seslendi.
"TÜRKİYE'DE GERİYE GİDEN TEK ŞEY MUHALEFETTİR"
Bakan Ala, "Türkiye'de zaman zaman söylüyorum. Geriye giden bir şey yok mu var. Biz hem eğitim, sağlık ve siyaset alanında otobanlar yaparken hem sosyal hizmet alanında otobanlar yaparken muhalefet sürekli geriye gidiyor. Sorduğu sorularla bile 1940'ları aşamamış bir hal sergiliyor. Tabi bu işlerin ağır sorununu çözersek devamını yoluna koyduktan sonra Türkiye'ye yakışır bir muhalefet olsunlar diye onlara da katkıda bulunabiliriz. Ama şuan milletin meseleleri ile ilgileniyoruz. Umarım o zamana kadar bizim katkımıza ihtiyaç duymadan Türkiye'ye katkı sunabilecek muhalefet anlayışı gelişir ve bizde ondan milletimiz adına yararlanırız. Her olayın öncesinde değil sonrasında değerlendirme yapmayı adet edinmiş. Yani önceden kazara bir değerlendirme yaparsa ve gidişatta farklı olursa o zamanda çark etmeyi artık alışkanlık haline getirmiş. Yani şaşkın bir muhalefet anlayışı ve yöntemi var. Öyleyse biz fazla zaman harcamayalım sözü israf etmeyelim yolumuza devam edelim" dedi.

"KENDİ ÜLKESİNİ YAĞMALAYANLAR YAKIP YIKANLAR SURİYE'YE, KOBANİ'YE YARDIM EDECEKMİŞ"

Bakan Ala, kendi ülkesini yağmalayanların yakıp yıkanların Suriye'ye, Kobani'ye yardım edemeyeceklerini ifade ederek, "Bunu hangi akılla izah edebiliyor ve kime anlatıyorlar. Kendi güzelim şehirlerinizi tarumar edip molotoflarla yakıp yıkıyorsun sonra sen Suriye'deki kardeşlerimize, Kobani'ye yardım edeceksin. Öyle bir iddiaları da yok ya. Önce sen kendi şehrini yakıp yıkma. Biz hem bunu yakıp yıkanların haddini bildiririz hem de Kobani'deki kardeşlerimize yardım ederiz ve ettik. Bu sistemi ileri demokrasi alanına çıkarıp yeni bir anayasayı yapıp doğru dürüst demokrasiyi inşa edinceye kadar yine bu tür engellemelerle ya sokakta ya hukukta ya salonlarda karşılaşacağız ama hepsini çözüp yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

"TERÖR MESELESİNİ TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN SÖKÜP ALACAĞIZ VE BU ÇÖZÜM SÜRECİNİ NİHAYETLENDİRECEĞİZ"

"Devletin belgelerinden dindar insanları düşman olarak tanınmayan satıların hepsini söküp attık" diyen Bakan Ala, şöyle konuştu:
"Şimdi başka bir meselesini de son derece ciddiyetle ele alıyoruz bu terör meselesini de Türkiye'nin gündeminden söküp alacağız ve bu çözüm sürecini nihayetlendireceğiz. 8 Mayıs 2013'te terör örgütü tarafından geri çekilme deklarasyonu yapıldı. Yani bu terör örgütü geri çekiliyoruz dedi ve geri çekilmeye başladı. Hemen arkasında bir ay sonra mayıs gezi olayları başladı. Gezi olayları 2 ağaç değil, Türkiye'ye hangi ağaçtan bahsediyorsunuz orman yaptık. Ama o geri çekilme başlayınca Türkiye 28 Şubat'a bir daha geri dönmeyecek diye din ve vicdan özgürlüğünün sağladığı zihinlerin serbest bırakıldığı düşünce özgürlüğünü sağladığını kim tutabilir. Ayağında başka pranga var onu çıkardı. Geri çekilmeye başladı. Hemen arkasından gezi olayları işte hepimiz yaşadık o vandalizmi ortalığı yakıp yıktılar İstanbul'da. Muhalefet partilerine sesleniyorum. Milletin ferasetiyle oynamayın. Biz milletin ferasetine güveniyoruz. Bu milletin feraseti çoğu alimin ilminden daha çok şeyi görmüştür ve görmeye devam edecektir. Gelin katkıda bulunun Türkiye'ye yakışmayan Türkiye'nin elini kolunu bağlayan halk yönetecek ama deyip bütün idareyi devlet kurumlarına başka kurumlara seçilmemiş olanlara dağıtan bu 6 demokratik yarı demokratik düzeni değiştirelim. İleri demokrasiyi inşa edelim. Sizde o yeni Türkiye'de yeni yerinizi alın. Muhalefette güçlü olsun. O yeni Türkiye'de yeni muhalefet anlayışıyla gelin yeni yerinizi alın. alternatif politikalar üretin ve yolumuza öyle devam edelim. Bu az gelişmiş sistemin size sunduklarıyla yetinmeyin bak biz yetinmiyoruz. Bundan size bir şey çıkmaz gelin bu millete yakışacak siyasal atmosfer oluşturalım. "
Vandallara sokakları teslim etmeyeceklerini kaydeden Bakan Ala, "Bu anayasal düzende yapamadıklarımızı bile yeni anayasal düzenleme olduğunda kişi hak ve özgürlükleriyle çoğu engeli kaldırdık. Ufak tefek şeyler var onlarda kaldırılacaktır. Ama kamu düzenini de milletimizin can ve mal güvenliğini de en kararlı bir biçimde sağlayacağız. Böyle vandalizme geçit yok. Biz Vandalların şiddet kullananların şiddetine sokakları teslim etmeyiz. Biz doğru dürüst vatandaşımızın mal ve can güvenliğini sağlayacağımız ve güvenlik değişikliklerini yapıyoruz." şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.