Ekonomi Haber Girişi : 03 Ekim 2015 10:05

Akdağ: MHP koalisyona sıcak bakmadı...

Akdağ: MHP koalisyona sıcak bakmadı...
Sağlık Eski Bakanı Erzurum Milletvekili adayı Prof.Dr.Recep Akdağ, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) ile Erzurum Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Sağlık Eski Bakanı Erzurum Milletvekili adayı Prof.Dr.Recep Akdağ, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) ile Erzurum Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. 
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasın'da Meclis üyeleri ile bir araya gelen Prof.Dr. Recep Akdağ ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve oda yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.
Akdağ "Erzurum'un sahibiyiz Şehrimize daha güzel yatırımlar ve hizmetlerin gelmesi için istikrarın devamı etmesi gerekiyor" dedi.
MHP KOALİSYONA SICAK BAKMADI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile koalisyona kişisel olarak sıcak baktığını ancak, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ilk günden beri koalisyon istemediğini belirten Recep Akdağ, koalisyon görüşme sürecindeki yapılan görüşmelerde MHP'nin her defasında olumsuz yaklaşımlar gösterdiğini kaydetti. MHP ve Ak Parti seçmeninde her iki partinin koalisyon kurmasını arzu ettiklerini yapılan gözlemlerde de ortaya çıktığını vurgulayan Akdağ "Maalesef Ak Parti ile MHP başta olmak üzere hiçbir siyasi parti koalisyon kurma gayreti göstermedi" diye konuştu
KÜRT SORUNU YOK TERÖR SORUNU VAR
Sağlık eski Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türk Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarla PKK terör örgütünün çok ciddi tahribata uğratıldığını belirterek, "Hiçbir zaman PKK bu kadar kısa sürede böylesine ağır bir tahribata uğramadı. 30 yıldan daha fazla geçmişi olan PKK terörü şu anda ciddi panik içerinde olmadı. Bizim gerçekten kalıcı bir biçimde güvenliği sağlamak için mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. Şiddete başvurdular kendileri bilir devlet güvenliği sağlamak için ne gerekiyorsa yapar devletin buna gücü var. Biz şunu istemiyoruz neden 20 yaşında bir Kürt genci dağlarda hayatını kaybetsin onlarda bizim çocuklarımız biz silahlar bırakılsın biz o gençlerden eyleme karışmamış olanları yeniden topluma kazandırmaya gayret edelim çözüm süreci buydu. Çözüm süreci geçmişte Kürtlerin kimlikle ilgili geçmişte sıkıntı çekmiş olanların haklarıyla ilgili değil biz bunu onunla ilişkilendirmedik. Erzurum'a gelen şehitlerin çoğu Kürt çocuğuydu onlarda Mehmetçik onlarda bizim çocuklarımız Türkiye'de Kürt sorunu yok ama terör sorunu var" görüşlerini paylaştı.
BÖLGESEL KALKINMANIN TEMELİ HAYVANCILIK
ETSO ziyaretinden sonra beraberindekilerle birlikte Erzurum Ticaret Borsası'na geçen Sağlık Eski Bakanı Recep Akdağ'ı Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu tarafından karşılandı.
Akdağ, Başkan Hınıslıoğlu ile Erzurum'un Tarım, Hayvancılık, ekonomisi üzerine görüş alışverişinde bulundu. Bölge hayvancılığının Ak Parti iktidarı döneminde desteklendiğini hatırlatan Akdağ, hayvancılığın bölge kalkınmasındaki önemine vurgu yaptı.
ÜÇÜNCÜ ÜNİVERSİTE KAÇINILMAZ
Bölgesel kalkınmanın bölge ticareti ile birlikte kalkınmasına en yükü etkenin eğitimde yapılacak yatırımlarla sağlanabileceğinin altını çizen Recep Akdağ, Ak Parti iktidarı döneminde Erzurum'un ikinci bir üniversiteye kavuştuğunu hatırlattı. Yaklaşık 5 yıl önce Erzurum Teknik Üniversitesi'nin şehre kazandırılmasında Ak Parti'nin büyük çalışma ve desteğinin bulunduğunu söyledi. Şu anda hali hazıra yükseköğrenimde eğitim şehri olma yolunda ilerleyen Erzurum'a üçüncü bir üniversite kazandırmanın kaçınılmaz olacağını ifade etti. 1 Kasım Erken Genel seçimlerinin ardından tek başına iktidar olacak olan Ak Parti'nin yeni dönemde Erzurum'a 3. Üniversite kazandıracağını şimdiden müjdesini verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.