Politika Haber Girişi : 17 Mart 2019 18:40

Ağdağ: Emanetinize hakkıyla sahip çıkacağız...

Ağdağ: Emanetinize hakkıyla sahip çıkacağız...
Seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden ve yaptığı her görüşme ile seçmenin gönlüne adeta taht kuran Saadet Partisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atik Ağdağ, Dadaşkent ve Ilıca bölgesinde vatandaşlar ve esnaf ile bir araya geldi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden ve yaptığı her görüşme ile seçmenin gönlüne adeta taht kuran Saadet Partisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atik Ağdağ, Dadaşkent ve Ilıca bölgesinde vatandaşlar ve esnaf ile bir araya geldi.

Görüştüğü vatandaşlara öncelikli olarak dürüst ve adaletli yönetim sözünü vererek konuşmasına başlayan Atik Ağdağ, ‘Bugün ülke olarak geldiğimizi sosyal ve ekonomik krizin temel sebebi ehliyetsiz, liyakatsiz ve adaletsiz yönetim şeklidir’ dedi.

Adaletsiz Bir Yarış İçerisindeyiz!

Her seçim sürecinde adaletsiz ve hakkaniyetsiz bir yarış içerisine girdiklerini ve buna rağmen hak ve adaleti dile getirmekten asla geri durmadıklarının vurgusunu yapan Ağdağ, ‘Vatandaşlarımıza hizmet amaçlı yerel yönetimlere gönderilen paralar ve makamların sunduğu devasa imkânlar, maalesef bu gün seçim çalışmalarında bizlere karşı kullanılıyor. Her hali ile adaletsiz bir seçim yarışı içerisinde olmamıza rağmen mücadelemize yılmadan devam edecek ve doğru olanı söylemekten geri durmayacağız.’ dedi.

Belediye Şirketleri Gerekli Adımlar Atılarak Kapatılacak veya Devredilecek

Esnaf ziyaretlerinde özellikle Büyükşehir Belediyesi şirketlerine dair yoğun şikâyet alan Ağdağ, ‘Daha önce ve her yerde söylediğimiz gibi bu şirketler ile ilgili gerekli adımları atarak kapanışlarını veya devirlerini gerçekleştireceğiz. Ancak, bizim bu sözümüz bu şirketlerde istihdam edilen çalışanlarımızın aklında herhangi bir soru işareti oluşturmasın. Personelimizi belediye hizmetlerimizin çeşitli alanlarında istihdama devam ettireceğiz. Yerel yönetimler ticarethane değildir. Yerel yönetimler toplumsal hizmet yeridir.‘ dedi.

Kifayetsiz Muhterisler İsrafın Ne Demek Olduğunu Unuttu!

Bir araya geldiği esnaflar ile ülke ekonomisi üzerine görüşleriniz de belirten Saadet Partisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atik Ağdağ, sözlerine şöyle devam etti;

Bugün ülke olarak geldiğimizi sosyal ve ekonomik krizin temel sebebi ehliyetsiz, liyakatsiz ve adaletsiz yönetim şeklidir. Evet, ülkemizde bir ekonomik kriz vardır. Aynı zamanda eşit hizmet ve eşit paylaşım sağlanamadığı için sosyal ve toplumsal bir kriz de yaşanmaktadır.

AKP hükumetlerinin yönetime geldiği günden bu güne, üretimden ziyade günü kurtaracak ve bir kesimi memnun ve mutlu edecek betonlaşma yatırımı, bugün kendilerince bile eleştirilir hale gelmiştir. Üretemeyen büyüyemez, gelişemez ve güçlenemez. Burası kesin bir düsturdur.

Üretimin önünün kapatılması yanı sıra, karar alma noktalarına ehliyetsiz, liyakatsiz ve adaletsiz yani kifayetsiz muhterisler olarak tanımlayacağımız isimler getirilmiştir.

Bu kifayetsiz muhterisler kendilerine her şeyi tozpembe göstermek için akla hayale sığmayan harcamalar gerçekleştirmiş, ilçe, şehir, bölge ve takibi ülke ekonomimizin zor duruma düşmesinde baş aktörleri olmuşlardır.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi gibi bir belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim almalarına rağmen, bugün geldiğimiz noktada yıllık bütçesinin kat be kat fazlası yani milyarlar ile ifade edilen bir borç batağına nasıl sokabilmişlerdir? Kaldı ki, ortada böyle bir borçlanmayı gerektiren elle tutulur bir yatırım da görülmemektedir.

Bir belediye kendi personelinin maaşını ödemekte nasıl zorlanabilir. Daha acısı bir belediye kendi personelinin maaşını ödeyebilmek için bu kadar zorlanırken, nasıl olur da çalı-çırpıya, çiçek-böceğe, boyaya-badanaya milyonlarca lira bütçe aktarabilir.

'Nasıl olur da bu milletin helal kazancından toplanmış paraları, pervasızca ve fütursuzca ve adeta israf kelimesini unutarak harcanabilir?'

Nasıl oluyor da Erzurum Büyükşehir Belediyesi gibi bir belediye 80 milyon TL’yi aşkın kredi faizi ödeyebilir?

Bunların hepsi ciddiyetle ele alınması ve değerlendirilmesi gereken ve cevapları mevcut başkanlar tarafından verilemeyen sorular.

Bizlerin şehrimize dair eğitim, kültür ve sanat, tarım ve hayvancılık yanı sıra turizme dair de tabi ki onlarca projelerimiz var. Ancak bu projeleri hayata geçirebilmenin en öncelikli şartı bütçe yönetimi ve mali disiplindir.

İşte bizler, her bir vatandaşımız ile söze başlarken ‘Dürüst ve Adaletli Yönetim’ sözünü bunun için veriyoruz. Bizler sizin emanetinize hakkıyla sahip çıkacağımızı söylüyoruz.

Ve en önemlisi sizlere sunacağımız tüm hizmetlerde birliktelik, adalet, dürüstlük ve şeffaflık vaat ediyoruz.

Gelin oyunuzu Dürüst ve Adaletli yönetimden yana kullanın. Gelin oyunuzu Saadet Partisine kullanın.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.