Gündem Haber Girişi : 15 Temmuz 2019 13:21

15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız!

15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız!
15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle siyasiler ve sivil toplum kuruluşları anma mesajları yayınlıyorlar.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) sızmış hain teröristlerin gerçekleştirdiği ve milletimizin top yekün karşılık vermesiyle bastırılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle siyasiler ve sivil toplum kuruluşları anma mesajları yayınlıyorlar. Hain girişim sırasında şehit düşen 300'e yakın vatandaşımızın rahmetle anıldığı mesajların ortak ifadesi ise "bu alçaklığı ne unuttuk ne de unutturacağız!"

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle yayınlanan mesajları sizler için derledik...  

 
Palandöken Belediye Başkanı Sunar: “15 Temmuz dünyaya bağımsızlığın mesajıdır” 

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde bir mesaj yayınladı.  
Başkan Sunar, mesajında milli irade vurgusu yaparak şunları söyledi: 
“Milli iradeyi yok sayan, dış güçlerin maşası haline gelen, şanlı Türk Ordusuna sızmış FETÖ’cü teröristler eliyle gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminin ardından tam 3 yıl geçti. 15 Temmuz gecesi Milleti korumak için alınan silahları millete acımdan döndüren gözü dönmüş hain güruhu, bu millet feraseti, iman sevgisi ve bayrak aşkıyla durdurmuştur. Milli irade, bağımsızlığın sembolüdür. O gün yaşananlar dünyaya açık bir mesajdır. Türkiye Cumhuriyeti, asla bağımsızlığından vazgeçmez. Hangi siyasi düşünce içinde olursak olalım, milletimizin en büyük ortak değeri vatandır. 15 Temmuz’da bu ortak değerin genciyle yaşlısıyla nasıl tecelli ettiğini bir kez daha göstermiştir. Hain terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu girişimde şehit düşen yüzlerce vatan evladımızı rahmetle yad ediyorum. O gece Gazi olan vatandaşlarımıza, sokaklara dökülen gençlere, elinde bastonuyla Milli İradeye sahip çıkan büyüklerimize, dualarıyla bizlere iman gücü veren annelerimize, canla başla mücadele eden asil vatan evladı asker ve polislerimize, devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Allah bir daha o geceyi bizlere yaşatmasın.” 

ABB Erzurum Şube Başkanı Çakır: “15 Temmuz, demokrasi destanıdır”  
 

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.  
Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “15 Temmuz’un bizim için ifade ettiği anlam; demokrasi bayramıdır, milli iradenin kayıtsız-şartsız millete ait olduğunun sembolüdür” dedi. 
Çakır, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananların, aslında Türkiye’yi işgal ve derdest etme girişimi olduğunu vurgulayarak, “Şükürler olsun ki, aziz milletimiz, ülkemiz üzerinde hain emeller besleyen FETÖ/PDY örgütüne ve bu örgütün mensuplarına geçit vermemiştir. O gece 251 vatan evladı şehit düşmüş, binlerce vatandaşımız yaralanmış ve tarihe altın harflerle 15 Temmuz destanını yazmıştır” diye konuştu. 
“FETÖ, hain bir yapılanmadır” 
Türkiye’nin yakın tarihte bile çeşitli siyasi ve askeri komplolarla karşı karşıya kaldığını ve bunların tamamının, emperyalist güçler ve onların işbirlikçileri tarafından organize edildiğini kaydeden Çakır, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ise, diğerlerinden çok farklı bir konsepte sahip olduğunu dile getirdi. 
ABB Şube Başkanı Çakır, “Tipi bizden olan ancak çipi başkalarının elinde bulunan hain FETÖ yapılanması, yıllarca dini değerlerimiz üzerinden beslendi, inançlarımızı kullandı, milleti istismar etti. Adına hizmet dedikleri yapılanmayla yıllarca Sevr’cilere hizmet etti, emperyalistlere uşaklık etti. Yine bu yapılanma adına himmet dediği mali örgütlenmeyle hain emeller tesis etti, altyapısını güçlendirdi. Ama 15 Temmuz’da yaşananlar gösterdi ki; bunların hizmeti de, himmeti de bu milleti esaret altına almak ve vatanı işgal etmek üzerineymiş” ifadelerini kullandı. 
15 Temmuz’da yazılan kahramanlık destanının, millet iradesinin tek sahibinin yine millet olacağının en somut kanıtı olduğunu dile getiren ABB Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “O gece havada barut kokusu olmasa da, Erzurum’da da müthiş bir uyanış gerçekleşmiş, Nene Hatun’un torunlarının ortaya koyduğu milli duruş, tüm yurda adeta örnek teşkil etmiştir. Bu ülkenin sahibi necip Türk milletidir ve hiç kimse bu hakikati değiştiremeyecektir. İşte bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’da şehit düşen vatan evlatlarını rahmetle niyaz ediyor, gazilerimize de hayırlı uzun ömürler diliyorum” şeklinde konuştu. 

 

Tabip Odası Başkanı Dr. Kacıroğlu: “15 Temmuz bir milletin topyekün ayağa kalktığı kıyam günüdür”  
 

Erzurum Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih Kacıroğlu, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, milletimizin alçaklara, hainlere, kansızlara, ederi 1 Dolar olan satılmışlara karşı destansı mücadelesinin yıl dönümüdür” dedi.  
15 Temmuz’un bir milletin kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden topyekün ayağa kalktığı kıyam günü olduğunu söyleyen Dr. Kacıroğlu, “Çağlar boyu kahramanlığı, vatan sevgisi ile nam salmış milletimiz, var olduğu günden beri çeşitli zamanlarda kendisine biçilen kefenleri yırtmış varlığını kıyamete kadar sürdüreceğini tüm dünyaya haykırmıştır. 
Adaleti, mazlumlara sığınak olmayı kendine şiar edinen milletimiz, hainlere, zalimlere karşı hak ettikleri muameleyi şanlı tarihinin her döneminde yapmıştır. Mazlumların ve masumların umudu olmuştur. 
Bu hususiyetlerinin örneği olan 15 Temmuz Destanı’da şanlı tarihimize altın harflerle yazılmıştır. Erzurum Tabip Odası olarak bu hain kalkışmaya karşı ilk açıklama yapan meslek örgütü olmanın gururunu yaşıyoruz. Bilinsin ki Erzurum Tabipleri Odası olarak her şartta ve her zaman milletimizin, devletimizin emrinde ve yanındayız. 
15 Temmuz kahramanı aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. 
Allah devletimizi ve milletimizi her türlü alçaklıktan ve ihanetlerden muhafaza etsin” diye konuştu. 

 

Sürat Pateni Milli takımı da 15 Temmuz’u unutmadı  
 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, short trackcılar tarafından da coşku ile kutlandı.  
Anna Lukamnova’nın başantrenörlüğünü yaptığı Türkiye Sürat Pateni A Milli takımı da 15 Temmuz’u unutmadı. Erzurum’da kamp yapan ve harıl harıl olimpiyatlara hazırlanan Sürat Pateni Milli takım sporcuları, bu sabah 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin anısına kısa bir gösteri yaptı. 
Sporcular daha sonra buz üzerinde ‘’Bu dava büyük. 15 temmuz şehitlerimizin ruhu şad olsun ‘’ yazılı pankartı açtı, saygı duruşunda bulundular. Sporcular, demokrasinin zaferi olarak kabul ettikleri 15 Temmuz’u unutmadıklarına ve de unutturmayacaklarına söz verdiler. 
Short Trackcıların gösterisine Yönetim Kurulu üyeleri Naci Korucu, Arif Karadağ ve antrenörler katıldılar. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.