Gündem Haber Girişi : 28 Ekim 2016 12:22

15 Temmuz şehitleri ETÜ'de yaşamaya devam edecek

15 Temmuz şehitleri ETÜ'de yaşamaya devam edecek
Ülke Demokrasisine, milli birlik ve beraberliğine kasteden hainlerin kalkışmasıyla gerçekleşen 15 Temmuz Darbe Girişimi sonucu hayatını kaybeden 241 şehit anısına fidan dikim etkinliği düzenlendi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Ülke Demokrasisine, milli birlik ve beraberliğine kasteden hainlerin kalkışmasıyla gerçekleşen 15 Temmuz Darbe Girişimi sonucu hayatını kaybeden 241 şehit anısına fidan dikim etkinliği düzenlendi. 
241 vatandaşın şehit olduğu, 2 binden fazla vatandaşın da yaralandığı hain darbe girişimin unutulmaması, hafızalardaki yerini koruması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaç edinen fidan dikim etkinliği, Erzurum Teknik Üniversitesi kampüsü kuyular mevkiinde 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'nda gerçekleşti.
Etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bayram Şahin, Prof. Dr. Songül Duman, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. M. Yasin Çodur, Erzurum Çevre Temizlik, Ağaç, Peyzaj ve Enerji Ticaret Sanayii A.Ş. (ÇETAŞ) Genel Müdürü Semih Polat, çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.
Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Erzurum Şube Temsilci Cemil Demircan'ın katılımcılara fidan dikimi ve çevre bilinci hakkında kısa bir seminer verdiği etkinlikte 241 şehit için fidan dikilip her bir şehidin adı bir fidana verilerek şehitlerin isimlerinin sonsuza dek yaşaması amaçlandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.