Sağlık Haber Girişi : 02 Haziran 2017 11:29

Oltu Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı

 Oltu Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı
Oltu Devlet Hastanesi'nde hastane personelinin de katılımıyla Yangın ve Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi.
Oltu Devlet Hastanesi'nde hastane personelinin de katılımıyla Yangın ve Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi. 
Her türlü yangın faciasına karşı gerekli önlemlerin alındığından emin olmak için düzenlenen tatbikata, Oltu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü de destek verdi.
Eş zamanlı düzenlenen uygulamalarla, binadan personelin, yatan hastaların tahliyesi, çeşitli kurtarma teknikleri ile alt ve üst katlarda mahsur kalanların kurtarılması, yangın söndürme teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.
Oltu Devlet Hastanesi Personel Şefi Sivil Savunmadan sorumlu Güven Çevik kontrolünde başlatılan yangın tatbikatı Hastane 2.katında yangın dumanlarının çıkması ile hastane içinde yangın alarmı verildi daha sonra İtfaiye haberdar edildi. Oltu Belediyesi İtfaiyesi ve hastane yangın ekiplerinin iştirakleri ve birlikte müdahaleleri sonucunda yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları bir yandan sürerken ikinci katta mahsur kalan hastalar merdivenlerden sedye ile indirilip ilk yardım ekipleri tarafından ambulansa alınarak yoğun bakım çadırına götürülerek müdahale edildi.
Tatbikat her hangi bir olumsuzluk yaşanmadan başarılı bir şekilde tamamlandı.
Etiketler : OLTU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.